NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Łagodna sałatka z fasolą
Łagodna sałatka z fasolą
Przepis Łagodna sałatka z fasolą
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   12.1.2021

Łagodna sałatka z fasolą

Prosta sałatka jako dodatek do głównego dania lub szybka kolacja, której nie da się zepsuć. Jeśli zamierzasz zrzucić kilka kilogramów, sałatki są świetnym wyborem. Nie ważne czy jest to sałatka z sałaty lodowej, z pomidorów, z ogórków, z papryki, z jajkiem, z mięsem drobiowym czy sałatka z roślin strączkowych. Ja zrobiłam sałatkę z czerwonej fasoli z mięsem wołowym.

Składniki

Będziemy potrzebować:

1 puszkę czerwonej fasoli
200 g
gotowanej wołowiny lub rostbefu
1 szt.
czerwona cebula
1 szt.
czerwona papryka
1/2 szt.
papryczki peperoni
3 ząbki
czosnku
50 g
orzechów włoskich
kolendra
sałata
pieprz, sól

Dresing:

oliwa z oliwek
ocet winny
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ugotowane mięso pokrój na małe kawałeczki.
  2. Cebulę pokrój na półksiężyce, paprykę na paseczki. Z papryczki peperoni usuń nasionka i pokrój ją na drobne kawałki.
  3. Czosnek posiekaj lub wyciśnij przez praskę i dodaj do papryczki peperoni, cebuli i papryki. Wymieszaj, dodaj pokrojone mięso, fasolę, kolendrę, pokrojoną sałatę i posiekane orzeszki.
  4. Sałatkę dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj 1 łyżkę octu i 4-5 łyżek oliwy z oliwek.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz