NajPrzepis.pl Desery Babki Babka jabłkowa bez pieczenia
Babka jabłkowa bez pieczenia
Przepis Babka jabłkowa bez pieczenia
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   5.9.2022

Babka jabłkowa bez pieczenia

To był tak dobry deser, że został zjedzony w kilka minut. Robi się go bez pieczenia, z biszkoptów i jabłek. Doskonały deser, który Cię orzeźwi. Nie musisz nawet używać formy do babki, wystarczy zwykła blaszka do pieczenia.

Składniki
800 g
jabłęk
500 ml
wody
200 g
cukru
1 opakowanie
cukru waniliowego
2 opakowania
budyniu waniliowego
200 g
biszkoptów
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jabłka obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój jabłka na jak najmniejsze kawałki. Dodaj do nich 250 ml wody, cukier i cukier waniliowy i gotuj aż będą miękkie.
  2. W pozostałej wodzie w międzyczasie wymieszaj oba budynie i gdy masa z jabłek będzie miękka dodaj to do niej. Gotuj przez minutę.
  3. Przygotuj formę na babkę. Daj pierwszą warstwę mieszanki jabłkowej i ułóż na niej biszkopty. Potem znów zalej mieszanką jabłkową i znów daj biszkopty. Warstwy możesz układać według własnych preferencji ale dolną warstwę muszą stanowić biszkopty.
  4. Pozostaw do ostygnięcia i daj na noc do lodówki. Następnego dnia postaw na blacie kuchennym i poczekaj, aż babka sama "spadnie".
  5. Potem możesz podawać.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz