NajPrzepis.pl Desery Babki Babka o smaku bananowym
Babka o smaku bananowym
Przepis Babka o smaku bananowym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   27.10.2021

Babka o smaku bananowym

Babka, która rozpływa się w ustach. Pycha!

Składniki

Ciasto:

2 kubki
mąki
1 kubek
cukru
1 małe op.
proszku do pieczenia
1/2 kubka
oleju
1/2 kubka
mleka
2 szt.
jajek
1/2 op.
budyniu waniliowego
2 łyżki
kakao
1 łyżeczka
suszonej skórki z cytryny

Nadzienie:

1 kg
twarogu
1 szt.
cukru waniliowego
1/2 op.
budyniu o smaku bananowym
1 łyżeczka
suszonej skórki z cytryny
ewentualnie mleko do rozrzedzenia twarogu
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Najpierw przygotuj nadzienie mieszając wszystkie składniki. Jeśli będzie zbyt gęste rozcieńcz je mlekiem.
  2. Na ciasto ubij całe jajka z cukrem. Po chwili dodaj olej i znów przez chwilę miksuj. Następnie dodaj mleko, kakao, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, budyń i skórkę z cytryny.
  3. Do wysmarowanej tłuszczem formy wlej połowę ciasta, na środek ciasta ostrożnie daj nadzienie twarogowe i nakryj to resztą ciasta.
  4. Piecz najpierw przez 10 minut w temperaturze 200 °C, potem zmniejsz temperaturę do 170 °C i dopiecz. Sprawdź wykałaczką, czy ciasto jest upieczone.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz