NajPrzepis.pl Torty Bezglutenowe ciasto porzeczkowe
Bezglutenowe ciasto porzeczkowe
Przepis Bezglutenowe ciasto porzeczkowe
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   8.5.2021

Bezglutenowe ciasto porzeczkowe

Bezglutenowe ciasto porzeczkowe

Składniki

Ciasto:

220 g
mąki bezglutenowej
1 łyżeczka
sody
200 ml
mleka sojowego
2 szt.
jajek
2 łyżka
cukru trzcinowego
4 łyżki
oleju+ do posmarowania formy
1 łyżka
wiórków kokosowych do posypania formy

Górna warstwa:

300 g
porzeczek

Kruszonka:

1 łyżka
mąki bezglutenowej
1 łyżeczka
cukru trzcinowego
1 łyżka
oleju
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Jajka, mleko, olej i cukier w mniejszej misce wymieszaj rózgą.
  2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej do miski. Dodaj płynną mieszankę z cukrem i wszystko szybko mieszaj aby powstało dość rzadkie ciasto.
  3. Wlej do przygotowanej formy.
  4. Porzeczki równomiernie rozłóż na cieście.
  5. Składniki na kruszonkę włóż do średnio dużej miski i palcami postaraj się wyrobić ciasto, dopóki cała mieszanka nie przypomina kruszonki. Posyp nią ciasto. Włóż do piekarnika i piecz 35–40 minut aż będzie złociste.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz