NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Urodziny Przekąski Błyskawiczne i proste nadziewane rolsy - doskonały poczęstunek dla gości
Błyskawiczne i proste nadziewane rolsy - doskonały poczęstunek dla gości
Przepis Błyskawiczne i proste nadziewane rolsy - doskonały poczęstunek dla gości
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   25.12.2021

Błyskawiczne i proste nadziewane rolsy - doskonały poczęstunek dla gości

Doskonały poczęstunek dla gości. Jeśli pamiętasz, dodawałam tu przepisy na sylwestrowe przekąski na jeden kęs z tortilli. Tym razem przygotowałam proste rolsy, które nadziewałam szynką, serem i wędzonym łososiem.

35 min.
Przygotowanie
15 min.
Gotowanie
Składniki
2 szt.
jajek
100 ml
mleka
60 g
skrobi kukurydzianej
szczypta
soli
do smaku
pietruszka
serek śmietankowy do posmarowania
szynka, łosoś, ser po nadziewania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Najpierw przygotuj proste ciasto. Jajka utrzyj z mlekiem, dodaj szczyptę soli i skrobię (ja dodaję też posiekaną pietruszkę). Powstałe ciasto jest podobne do ciasta na naleśniki.
  2. Na rozgrzanej patelni na małej ilości oleju upiecz cienkie naleśniki (z tej porcji wyszły 3 cienkie "naleśniki").
  3. Placki przełóż na folię spożywczą, posmaruj serkiem i ułóż na nich salami albo szynkę lub wędzonego łososia i zroluj.
  4. Porządnie zawiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki aby się schłodziły.
  5. Następnie ostrym nożem pokrój na kółeczka i podawaj z pieczywem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz