NajPrzepis.pl Budyniowy przysmak z ciastem francuskim i biszkoptami
Budyniowy przysmak z ciastem francuskim i biszkoptami
Przepis Budyniowy przysmak z ciastem francuskim i biszkoptami
NajKasia    ·   15.12.2020

Budyniowy przysmak z ciastem francuskim i biszkoptami

Proste ciasto, które na pewno polubisz. Ciasto francuskie, budyń, biszkopty i owoce. W oryginalnym przepisie były podane tylko 2 opakowania budyniu ale wydawało mi się, że to za mało aby krem zgęstniał więc dodałam o jedno opakowanie więcej, aby mieć pewność że po upieczeniu to się będzie trzymać. Był pyszny, następnym razem na pewno spróbuję też z tartymi jabłkami albo z jagodami.

Składniki

Będziemy potrzebować:

1 op.
ciasta francuskiego
1 op.
biszkoptów dla dzieci
1 op.
kompotu z moreli
1 l
mleka
3 op.
budyniu waniliowego
4 łyżki
cukru
cukier puder do posypania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ciasto francuskie rozwiń na stolnicy, przekrój je na pół.
  2. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, ułóż jeden płat ciasta francuskiego, ułóż biszkopty dla dzieci wypukłą stroną w dół, ułóż morele.
  3. W mleku rozpuść cukier i budynie - ugotuj gęsty budyń, który jeszcze ciepły wlej na ułożone owoce. Na wierzch połóż drugi płat ciasta francuskiego i włóż to do wcześniej nagrzanego piekarnika
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni do osiągnięcia złotego koloru. Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia a wierzch posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz