NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Chiński makaron z mięsem z kurczaka gotowy w 15 minut
Chiński makaron z mięsem z kurczaka gotowy w 15 minut
Przepis Chiński makaron z mięsem z kurczaka gotowy w 15 minut
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   11.6.2021

Chiński makaron z mięsem z kurczaka gotowy w 15 minut

Jeśli chcesz ugotować coś szybkiego to koniecznie zainspiruj się tym przepisem. Dawniej gdyby ktoś mnie poczęstował takim jedzeniem to pewnie bym odmówiła ponieważ ten chiński makaron nie wygląda zbyt zachęcająco, ale teraz mogłabym to jeść cały czas. Czasami zamiast tego makaronu biorę ryżowy, albo jakiś inny grubszy, cieńszy, w zależności od tego co znajdę w domu. To danie jest pyszne.

Składniki

Marynata do mięsa:

300 g
piersi z kurczaka
1 łyżka
skrobi kukurydzianej
1 szt.
jajko
1 łyżeczka
przyprawy curry
1 łyżeczka
przyprawy do grilla
1/2 łyżeczki
soli

Do dokończenia:

450 g
mrożonej chińskiej mieszanki warzywnej
1 opakowanie
chińskiego makaronu
10 ml
oleju
do smaku
sos sojowy
Sposób przepisu
Drukuj
  1. 2 godziny przez przygotowywaniem całego jedzenia zamarynuj mięso. Piersi z kurczaka pokrój na małe kawałki, dodaj skrobię, jajka, przyprawy i sól. Dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki.
  2. Na bardzo rozgrzaną patelnię wlej olej i prędko opiecz mięso. Mieszaj, aby poszczególne kawałki się od siebie oddzieliły. Gdy mięso jest opieczone i ma złocisty kolor dodaj sos sojowy. Zalej szklanką wody, włóż suchy makaron i przykryj pokrywką.
  3. Po 5 minutach zdejmij pokrywkę i miękki makaron wymieszaj z mięsem. Dodaj mrożone warzywa, dopraw solą i pieprzem, jeszcze chwilę smaż a potem podawaj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz