NajPrzepis.pl Desery Kołacze Sernik Ciasto twarogowe - w kratkę
Ciasto twarogowe - w kratkę
Przepis Ciasto twarogowe - w kratkę
NajKasia    ·   16.5.2022

Ciasto twarogowe - w kratkę

Szybkie, proste do przygotowania i luksusowo wyglądające ciasto twarogowe.

25 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

2 kubki
mąki
1 kubek
cukru
1/2 kubka
oleju roślinnego
3 szt.
jajek
1 kubek
letniej wody
3 łyżki
kakao
1 małe op.
proszku do pieczenia

Nadzienie:

500 g
miękkiego twarogu
1 op.
cukru waniliowego
1 op.
budyniu waniliowego
400 ml
mleka
1 szt.
żółtko
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Przygotuj ciasto. Jajka z cukrem ubij na piankę. Dodaj kakao, letnią wodę i olej. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.
  2. Ciasto wylej do wcześniej wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszki do pieczenia.
  3. Twaróg zmiksuj z cukrem waniliowym i z żółtkiem. Ugotuj budyń waniliowy w mleku i pozostaw go do ostygnięcia. Ostygnięty budyń wymieszaj ze zmiksowanym twarogiem. Przygotowany krem daj do woreczka foliowego i odetnij jeden rożek. Na cieście w blaszce do pieczenia zrób z krem kształt kratki.
  4. Piecz w temperaturze 175 stopni przez około 30 minut.
  5. Wierzch możesz posypać cukrem pudrem. Pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz