NajPrzepis.pl Ciasto z kremem kokosowym
Ciasto z kremem kokosowym
Przepis Ciasto z kremem kokosowym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   4.2.2022

Ciasto z kremem kokosowym

Ciasto z kremem kokosowym. Pyszny smak.

Składniki

Ciasto:

4 szt.
jajek
200 ml
oleju
200-250 ml
mleka
20 łyżek
cukru
20 łyżek
mąki
1 małe op.
proszku do pieczenia
4 łyżki
kakao

Krem:

200 g
wiórków kokosowych
800-1000 ml
mleka (w zależności od gęstości kremu)
3 łyżki
mąki
15 łyżek
cukru

Na wierzch:

100 ml
śmietany
5 łyżek
cukru
2 łyżki
masła
kakao
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jajka zmiksuj z cukrem i stopniowo dodawaj wszystkie składniki i wyrób z nich gładkie ciasto... wylej na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
  2. W garnku zagotuj mleko z cukrem i stale mieszając dodaj 5 łyżek mąki oraz wiórki kokosowe i mieszaj dopóki mieszanka nie zgęstnieje na gęstą kaszę... (przede wszystkim zmniejsz moc palnika kuchenki aby masa się nie przypaliła na dnie garnka).
  3. Po 20-tu minutach wyjmij ciasto z piekarnika i posmaruj je kremem, który przygotowałaś. Włóż z powrotem do piekarnika na około 10-15 minut.
  4. Na koniec wlej do garnka śmietanę, cukier, masło oraz kakao i zrób polewę, którą polej krem i posyp ją wiórkami kokosowymi.
  5. P.S. Sam wymyśliłem ten przepis więc bardzo mnie ucieszą wszystkie Wasze opinie, smacznego :)
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz