NajPrzepis.pl Desery Kołacze Ciasto z powidłami i twarogiem
Ciasto z powidłami i twarogiem
Przepis Ciasto z powidłami i twarogiem
NajKasia    ·   9.1.2022

Ciasto z powidłami i twarogiem

Doskonałe i smaczne ciasto z nadzieniem twarogowym i powidłami.

Składniki

SKŁADNIKI NA 30 PORCJI:

5 szt.
jajek
200 g
cukru
100 ml
mleka
100 ml
oleju roślinnego
300 g
mąki
1 małe op.
proszku do pieczenia
250 g
delikatnego twarogu
1 op.
cukru waniliowego
do smaku cukier puder
powidła śliwkowe
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Całe jajka (4 szt.) ubij z cukrem do osiągnięcia pianki.
  2. Następnie dodaj olej, mleko i delikatnie wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozetrzyj na blaszce wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką.
  3. Małą łyżeczką wkładaj do ciasta nadzienie twarogowe, które zrób z twarogu, cukru waniliowego, jajka i cukru pudru.
  4. Pomiędzy kupki twarogu daj również powidła.
  5. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut.
  6. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem, pozostaw do ostygnięcia, pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej kucharki - Simonaszolnoki

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz