NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Cukiniowa pasta nie tylko do chleba ale też do parówek, kiełbasek, mięsa lub frytek
Cukiniowa pasta nie tylko do chleba ale też do parówek, kiełbasek, mięsa lub frytek
Przepis Cukiniowa pasta nie tylko do chleba ale też do parówek, kiełbasek, mięsa lub frytek
NajKasia    ·   19.7.2021

Cukiniowa pasta nie tylko do chleba ale też do parówek, kiełbasek, mięsa lub frytek

Przeszłam się przez ogród, zerwałam 2 cukinie, 6 papryk, 4 pomidory, papryczki chilli, mąż obrał główkę czosnku i poszłam do kuchni eksperymentować. Wszystko umyłam, cukinię oczyściłam i wszystkie pokrojone warzywa lekko rozgotowałam, następnie wszystko zmiksowałam, doprawiłam i powstała z tego doskonała pasta cukiniowa.

55 min.
Przygotowanie
45 min.
Gotowanie
Składniki
2 szt.
cukinii
6 szt.
papryki
4 szt.
pomidorów
4 szt.
papryczek chilli
1 główka
czosnku
2 łyżki
soli
5 łyżek
cukru
100 ml
octu
250 ml
oleju
do smaku
pieprz
do smaku
pieprz cayenne
100 ml
musztardy
2 łyżki
musztardy dijon
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Cukinię i paprykę oczyść, daj do garnka, dodaj pokrojone pomidory, posiekane papryczki chilli, pokrojony czosnek i wszystko razem gotuj w większym garnku. 
  2. Dodaj sól, cukier, ocet i olej. Duś dopóki warzywa nie zaczną się rozpadać.
  3. Potem dodaj pieprz i pieprz cayenne oraz musztardy i jeszcze chwilkę gotuj.
  4. Po chwili wszystko zmiksuj blenderem i jeszcze gorącą pastę daj do czystych słoików, które porządnie zakręć i odwróć do góry dnem. Zakryj ściereczką i pozostaw tak aby ostygły.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz