NajPrzepis.pl Desery Kołacze Deser rozpływający się w ustach. Zapomnij o piekarniku - bez pieczenia i długich przygotowań
Deser rozpływający się w ustach. Zapomnij o piekarniku - bez pieczenia i długich przygotowań
Przepis Deser rozpływający się w ustach. Zapomnij o piekarniku - bez pieczenia i długich przygotowań
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   19.9.2021

Deser rozpływający się w ustach. Zapomnij o piekarniku - bez pieczenia i długich przygotowań

Takie desery najbardziej kocha moja córka. Bez pieczenia i szybkie, słodkie i smaczne. Spód bez pieczenia robi się z kaszki dla dzieci, środkowa warstwa jest z budyniu waniliowego a wierzch to pyszne czekoladowe nadzienie.

25 min.
Przygotowanie
Składniki

Spód:

500 ml
mleka
100 g
cukru kryształ
100 g
kaszki dla dzieci

Warstwa środkowa:

500 ml
mleka
5 łyżek
cukru kryształ
2 szt.
budyniu waniliowego
80 g
masła
80 g
śmietany kremówki

Górna warstwa:

250 ml
śmietany kremówki
150 g
czekolady do gotowania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Najpierw ugotuj spodnią warstwę. W mleku wymieszaj cukier i kaszke dla dzieci i gotuj aż zgęstnieje.
  2. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wyłóż spodnią warstwę i pozostaw ją do ostygnięcia.
  3. Na środkową warstwę wymieszaj mleko, cukier i budynie w proszku. Doprowadź do wrzenia i stale mieszając gotuj aż zgęstnieje. Przełóż do miski, zakryj folią i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Masło zmiksuj, dodaj śmietanę i ostygnięty budyń i jeszcze miksuj. Nałóż to na spodnią warstwę.
  5. Podgrzej śmietanę prawie do wrzenia i dodaj czekoladę. Mieszaj dopóki czekolada się nie rozpuści. Potem wlej na środkową warstwę. Pozostaw do ostygnięcia, najlepiej na całą noc.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz