NajPrzepis.pl Desery Desery bez pieczenia Deser z kwaśnej śmietany i mleka skondensowanego bez pieczenia gotowy w 15 minut.
Deser z kwaśnej śmietany i mleka skondensowanego bez pieczenia gotowy w 15 minut.
Przepis Deser z kwaśnej śmietany i mleka skondensowanego bez pieczenia gotowy w 15 minut.
NajKasia    ·   12.1.2021

Deser z kwaśnej śmietany i mleka skondensowanego bez pieczenia gotowy w 15 minut.

Szybki przysmak z mleka skondensowanego i kwaśnej śmietany, który zaspokoi chęć na słodkie. Ja zamaczam biszkopty w kawie, ale jeśli deser będą jadły też dzieci to zamiast kawy można użyć na przykład kakao. Koniecznie spróbuj, jest to prawdopodobnie najlepszy deser z kremem bez pieczenia.

15 min.
Przygotowanie
Składniki
500 g
kwaśnej śmietany
1 op.
śmietany 30%
300 g
mleka skondensowanego
1 op.
żelatyny
150 ml
wody
podłużne biszkopty
kawa do zamaczania biszkoptów

Polewa:

160 g
czekolady
200 ml
śmietany 30%
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ubij śmietanę na sztywno. W drugiej misce łyżką ostrożnie wymieszaj kwaśną śmietanę ze skondensowanym mlekiem. Stopniowo dodawaj ubitą śmietanę.
  2. Żelatynę namocz w wodzie i poczekaj aż spęcznieje. Spęczniałą żelatynę podgrzej, aby się rozpuściła a następnie pozostaw aby odrobinę wystygła. Dodaj do mieszanki śmietany i mleka skondensowanego i wymieszaj.
  3. Przygotuj blaszkę i zacznij układać warstwy. Biszkopty zamocz w ugotowanej kawie i ułóż na dnie formy. Następnie na zmianę układaj warstwy biszkoptów i kremu a wierzch ciasta ładnie wygładź.%
  4. Polewa:
    Śmietanę 30% ogrzej i dodaj połamaną na kawałki czekoladę, którą rozpuść mieszając. Polej po wierzchu ciasta i pozostaw do zastygnięcia. Taka czekolada nie będzie nigdy zupełnie twarda.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz