NajPrzepis.pl Domowe rogaliki (smaczne również na drugi dzień)
Domowe rogaliki (smaczne również na drugi dzień)
Przepis Domowe rogaliki (smaczne również na drugi dzień)
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   5.3.2021

Domowe rogaliki (smaczne również na drugi dzień)

Rogaliki smaczne również na drugi dzień.

Składniki

Ciasto:

500 g
mąki
265 g
wody
30 g
smalcu
2 łyżeczki
soli
1 łyżeczka
cukru
20 g
drożdży
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Składniki włóż do maszyny do chleba, najpierw płynne a potem sypkie.
  2. Włącz program ciasto. Po wyrośnięciu podziel na 10 takich samych kawałków (81 g).
  3. Rozwałkuj na długi płat i zapleć z niego rogalik. Daj na blaszkę i przykryj folią. Pozostaw do wyrośnięcia na 20 min.
  4. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Rogaliki pokrop wodą z rozpryskiwacza i posyp na przykład makiem. 
  5. Piecz około 10-13 min.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz