NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Domowy likier jajeczny
Domowy likier jajeczny
Przepis Domowy likier jajeczny
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   18.10.2021

Domowy likier jajeczny

Na bożonarodzeniowym stole nie może zabraknąć domowego likieru jajecznego. Na zdrowie!

10 min.
Przygotowanie
Składniki
4 szt.
żółtek
200 g
drobnego cukru
1 op.
cukru waniliowego
1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
1 puszka niesłodzonego mleka skondensowanego
300 - 500 ml rumu (według preferencji smakowych)
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Żółtka z cukrami zmiksuj do osiągnięcia pianki.
  2. Następnie stopniowo dodawaj niesłodzone mleko skondensowane i miksuj tak długo, aż cukier się całkowicie zmiksuje.
  3. Dodaj słodzone mleko skondensowane a na koniec również rum. Daj go tyle, jak silny i gęsty (lub rzadki) chcesz mieć likier jajeczny.
  4. Przelej do butelki i przechowuj w chłodnym miejscu. Na zdrowie!

Autor: Naďa I. (Rebeka

 

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz