NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasztety Domowy pasztet z wątróbki drobiowej
Domowy pasztet z wątróbki drobiowej
Przepis Domowy pasztet z wątróbki drobiowej
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   27.12.2021

Domowy pasztet z wątróbki drobiowej

Domowy przysmak. Podawaj ze świeżym pieczywem.

Składniki

Będziemy potrzebować:

500 g
wątróbki drobiowej
150 g
masła
2 ząbki
czosnku
1 szt.
cebula
2 szt.
tymianku
szczypta
przypraw
1 łyżeczka
soli
szczypta
pieprzu
2 łyżki
śmietany
szczypta
czerwonej papryki
1 pęczek
rozmarynu (trochę do pasztetu, reszty użyj do ozdoby)
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Wątróbkę drobiową oczyść. Na patelni rozgrzej masło (50 g), dodaj drobno posiekaną cebulę, czosnek, zioła. Gdy cebulka jest już gotowa dodaj przyprawy (oprócz soli) i wątróbkę drobiową. Podsmaż razem.
  2. Wątróbkę drobiową włóż do miksera i zmiksuj na kremową masę. Dodaj masło (50 g) oraz śmietanę i posól. Wymieszaj razem i przeciśnij przez sitko, aby pasta była zupełnie gładka.
  3. W małym garnuszku rozpuść 50 g masła. Pasztet włóż do mniejszych foremek i zalej rozpuszczonym masłem. Na wierzch połóż kawałek rozmarynu i daj do lodówki aby stężało.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz