NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta ze skwarkami Doskonała pasta skwarkowa
Doskonała pasta skwarkowa
Przepis Doskonała pasta skwarkowa
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   5.1.2021

Doskonała pasta skwarkowa

Znakomita tradycyjna pasta skwarkowa, którą robię dokładnie według przepisu mojej babci już od około 40 lat. Oczywiście najlepsze są te domowe skwarki, ale bądźmy szczerzy, znalezienie dziś domowych skwarków graniczy z cudem. Oczywiście w paście nie może zabraknąć musztardy, cebuli i gotowanych jajek.

30 min.
Przygotowanie
Składniki
100 g
zmielone skwarki
4 szt.
jajka na twardo
1 szt.
cebula
2 łyżki
musztarda
do smaku
sól, pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jajka ugotuj na twardo, przeciśnij przez krajalnicę lub pokrój na małe kawałki.
  2. Dodaj zmielone skwarki (ja mielę je w maszynce na średniej wielkości oczkach), dodaj musztardę, posiekaną cebulę i wymieszaj.
  3. Dopraw solą i pieprzem do smaku, i dokładnie wymieszaj.
  4. Pasta smakuje najlepiej, kiedy trochę postoi. Wtedy wszystkie smaki dobrze się połączą, a smak jest fantastyczny.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz