NajPrzepis.pl Pora dnia Kolacja Fantastyczne ziemniaczane kiełbasy. Doskonały zamiennik klasycznej mięsnej kiełbasy
Fantastyczne ziemniaczane kiełbasy. Doskonały zamiennik klasycznej mięsnej kiełbasy
Przepis Fantastyczne ziemniaczane kiełbasy. Doskonały zamiennik klasycznej mięsnej kiełbasy
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   23.1.2022

Fantastyczne ziemniaczane kiełbasy. Doskonały zamiennik klasycznej mięsnej kiełbasy

Nawet bez mięsa smakują fantastycznie i w ogóle nie są ciężkostrawne. Z pewnością znasz to uczucie, gdy po zjedzeniu kiełbasy twoja przemiana materii zwalnia i czujesz się jakbyś zjadła kamień. Po tej kiełbasie Ci to nie grozi.

55 min.
Przygotowanie
40 min.
Gotowanie
Składniki
500 g
surowych ziemniaków
120 g
smalcu wieprzowego
2 szt.
cebuli
3 ząbki
czosnku
1 łyżka
kaszki dla dzieci
do smaku
sól i pieprz
1 m
jelita na kiełbasę
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ziemniaki i cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Cebulę zeszklij na smalcu i odstaw.
  2. Obrane ziemniaki zmiel w młynku, dodaj podsmażoną cebulkę ze smalcem. Posól i popieprz do smaku, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i kaszkę dla dzieci. Wszystko dokładnie wymieszaj i możesz zacząć napełniać jelita na kiełbasę.
  3. Nałóż jelito na końcówkę (do robienia kiełbas) maszynki i napełniaj.
  4. Napełnione jelita utnij i przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstaw na 10 minut i włóż do piekarnika.
  5. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut - obserwuj. Aby jelita nie popękały nakłuj je w około trzech miejscach wykałaczką.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz