NajPrzepis.pl Desery Kremy i polewy Fantastyczny krem raffaello do różnych deserów
Fantastyczny krem raffaello do różnych deserów
Przepis Fantastyczny krem raffaello do różnych deserów
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   16.5.2021

Fantastyczny krem raffaello do różnych deserów

Jeśli masz już dość ciężkich maślanych kremów, przygotuj delikatny kokosowy krem, który nadaje się zarówno do ciast jak i do różnego rodzaju tortów. Do przygotowania luksusowego kremu raffaello będziesz potrzebować tylko 4 składników czyli wiórków kokosowych, skondensowanego mleka, masła i białej czekolady. Tym kremem możesz nawet posmarować maślany croissant na śniadanie albo na kolację. Jeśli lubisz kokosowy smak to spokojnie możesz dodać więcej wiórków kokosowych.

Składniki
70 g
wiórków kokosowych
400 g
skondensowanego mleka
200 g
masła
200 g
białek czekolady
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Masło i białą czekoladę włóż do miski, którą daj do kąpieli wodnej i pozostaw aby składniki się rozpuściły.
  2. Gdy masz już rozpuszczoną masę, odstaw ją z kąpieli wodnej i delikatnym strumieniem wlej mleko skondensowane - stale mieszaj, aby krem się nie zważył a zupełnie na końcu dodaj wiórki kokosowe.
  3. Tak przygotowany krem odstaw do lodówki, aby stężał a następnie możesz nim smarować ciasto lub zostawić go na później, na przykład aby posmarować słodki  croissant do śniadania.
  4. W tym kremie też jest sporo masła, ale uwierz mi, jest znacznie lepszy niż te kremy budyniowe, gdzie na 1 opakowanie budyniu dodaje się  250 g masła. Krem jest naprawdę lekki i mniej ciężki niż klasyczne.

Źródło: Vk

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz