NajPrzepis.pl Jabłecznik z budyniem - PRZEPIS ZE ZDJĘCIAMI
Jabłecznik z budyniem - PRZEPIS ZE ZDJĘCIAMI
Jabłecznik z budyniem - PRZEPIS ZE ZDJĘCIAMI
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   6.8.2021

Jabłecznik z budyniem - PRZEPIS ZE ZDJĘCIAMI

Doskonałe ciasto z jabłkami i biszkoptami z ciasta francuskiego.

Składniki

Będziemy potrzebować:

500 g
ciasta francuskiego
1 kg
jabłek
1 op.
cukru cynamonowego
1 l
mleka
6 łyżek
cukru kryształ
3 op.
budyniu śmietankowego w proszku
1 op.
okrągłych biszkoptów
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ciasto francuskie podziel na dwie połowy. Jedną rozwałkuj na desce i daj na posmarowaną tłuszczem blaszkę.
  2. Na cieście ułóż okrągłe biszkopty (duże opakowanie)
  3. Jabłka zetrzyj na tarce, wymieszaj z cukrem cynamonowym i ułóż na biszkoptach.
  4. Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty budyń, który pozostaw do ostygnięcia. Po ostygnięciu połóż go na jabłkach.
  5. Rozwałkuj również drugą część ciasta francuskiego i ostrożnie przełóż je na blaszkę na budyń.
  6. Ciasto piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
  7. Posyp po wierzchu cukrem pudrem. Smacznego.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
pekařky - Dorisa

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz