NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta z tuńczyka Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
Przepis Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   5.1.2021

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka. Smacznie i świetnie wyglądająca przystawka. Smacznego!

Składniki

Będą potrzebne:

6 sztuk
jajka
200 g
tuńczyk w puszce
50 g
serek topiony
50 g
oliwki
sól
pieprz
sałata
pietruszka
rzodkiewki
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ugotuj jajka na twardo. Obierz ze skorupek i ostrożnie przekrój je na połówki.
  2. Do miski włóż żółtka razem z tuńczykiem, serkiem topionym, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie utrzyj blenderem do uzyskania gładkiej masy.
  3. Sałatę ułóż na umytym i dokładnie osuszonym talerzu. Nałóż rozkrojone białka, napełniane pastą z tuńczyka.
  4. Na wierzchu ułóż oliwki, udekoruj natką pietruszki i rzodkiewką.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz