NajPrzepis.pl Jogurtowe ciasto z kremem z biszkoptami
Jogurtowe ciasto z kremem z biszkoptami
Przepis Jogurtowe ciasto z kremem z biszkoptami
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   21.7.2022

Jogurtowe ciasto z kremem z biszkoptami

Klasyczne ciasto z kremem ulepszone dzięki biszkoptom. Z blaszki znika w kilka minut, mogę Ci to zagwarantować. Bardzo orzeźwiające ciasto z kremem nadające się na gorące dni. Ja użyłam małej blaszki więc jak chcesz zrobić więcej to musisz dostosować ilość składników.

Składniki

Ciasto:

200 g
ciasta francuskiego

Nadzienie 1:

500 ml
mleka
2 op.
budyniu waniliowego
4 łyżki
cukru
150 ml
jogurtu naturalnego

Nadzienie 2:

250 ml
bitej śmietany
250 ml
śmietankowego jogurtu naturalnego
1 op.
śmietanfix
do smaku
cukier

Oprócz tego:

według potrzeb
okrągłe biszkopty
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Bardzo orzeźwiające ciasto z kremem nadające się na gorące dni. Ja użyłam małej blaszki więc jak chcesz zrobić więcej to musisz dostosować ilość składników. Najpierw upiecz ciasto francuskie, ja użyłam połowę jednego opakowania.
  2. Do przygotowania pierwszego nadzienia najpierw ugotuj w mleku 2 budynie waniliowe w proszku i 4 łyżki cukru, ewentualnie dosłódź do smaku. Po ugotowaniu odstaw na trochę i jeszcze gorące wymieszaj z jogurtem. Wlej na upieczone ciasto i od razu możesz układać biszkopty.
  3. Pozostaw do ostygnięcia. Na drugie nadzienie utrzyj jogurt z cukrem według preferencji smakowych, ubij śmietanę na sztywno. Śmietanfix dodaj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ubitą śmietanę wymieszaj z jogurtem i śmietanfixem, pracuj szybko ponieważ tężeje. Ozdób według własnej fantazji tartą czekoladą, kakao.... Ja dałam posypkę czekoladową, pozostaw aby stężało i możesz jeść :-)
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz