NajPrzepis.pl Jogurtowe racuszki z bananami
Jogurtowe racuszki z bananami
Przepis Jogurtowe racuszki z bananami
NajKasia    ·   28.3.2021

Jogurtowe racuszki z bananami

Fantastyczne delikatne racuszki z ciasta jogurtowego z bananami. Doskonałe połączenie.

Składniki
2 szt.
jajek
2 łyżki
cukru
1 op.
cukru waniliowego
180 g
jogurtu naturalnego
110 g
mąki
szczypta
soli
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
1 szt.
banan
trochę
oleju do smażenia
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym do osiągnięcia pianki, dodaj jogurt naturalny, wymieszaj i na koniec dodaj mieszankę mąki, soli i proszku do pieczenia. Rózgą ubij aby osiągnąć elastyczne ciasto, które będzie odrobinę bardziej gęste niż ciasto na naleśniki.
  2. Przygotuj patelnię do racuchów, delikatne zagłębienia posmaruj olejem i chochlą nakładaj mniejsze kupki ciasta. Ułóż na nich pokrojonego w plastry banana i smaż do osiągnięcia złotego koloru.
  3. racuchu obróć również na drugą stronę i smaż też z tej "bananowej" strony.
  4. Upieczone podawaj posypane cukrem pudrem. Są fantastyczne.

Źródło: Coolinarika

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz