NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Jogurtowe sznycelki drobiowe z serem
Jogurtowe sznycelki drobiowe z serem
Przepis Jogurtowe sznycelki drobiowe z serem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   24.5.2021

Jogurtowe sznycelki drobiowe z serem

Sznycle najczęściej robi się z mielonego mięsa wołowego lub wieprzowego. Niektórzy robią je też z mielonego mięsa drobiowego, ale wtedy sznycle są bardziej suche i twardsze. Jeśli jednak lubisz mięso drobiowe to spróbuj je drobno pokroić, dodaj też drobno pokrojony ser, jogurt, zioła i w zależności od preferencji smakowych również inne składniki. Jogurt sprawi że będą one bardziej wilgotne a ser doskonale poprawi smak. Spróbuj.

Składniki
2 szt.
piersi z kurczaka
100 g
jogurtu naturalnego
100 g
twardego sera
1 szt.
cebula
2-3 łyżki
skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej
do smaku
zioła
do smaku
sól i pieprz
według potrzeb
olej
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Piersi z kurczaka oczyść, umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Tak samo pokrój ser i dodaj do mięsa.
  2. Dodaj również drobno pokrojoną cebulę, wszystko posól, popieprz i wymieszaj.
  3. Na koniec dodaj jogurt naturalny, dodaj posiekane zioła do smaku (szczypior, koper, oregano, ...).
  4. Przygotowaną mieszankę na sznycle zagęść skrobią i możesz smażyć. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą złociste.
  5. Podawaj z sałatką ziemniaczaną lub warzywną. Smacznego.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz