NajPrzepis.pl Desery Rolady Słodkie rolady Kakaowa rolada z nadzieniem twarogowym
Kakaowa rolada z nadzieniem twarogowym
Przepis Kakaowa rolada z nadzieniem twarogowym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   15.9.2022

Kakaowa rolada z nadzieniem twarogowym

Prosta kakaowa rolada z nadzieniem twarogowym i polewą ponczową.

Składniki

Będziemy potrzebować:

4 łyżki
mąki
5 szt.
jajek
szczypta soli
6 łyżek
cukru pudru
1 łyżka
kakao
1/2 kg
miękkiego twarogu
1 op.
cukru waniliowego
70 g
masła
1 op.
polewy o smaku ponczowym
20 g
ozdób cukierniczych
białko do posmarowania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Z 5 białek i szczypty soli ubij pianę. 5 żółtek wymieszaj z 4 łyżkami cukru pudru, 4 łyżkami mąki, 1 łyżką kakao i stopniowo wymieszaj to z pianą. Wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
  2. Upieczone ciasto razem z papierem połóż na wilgotnej ściereczce i zroluj. Ostygniętą roladę rozwiń, odklej papier i posmaruj nadzieniem, które zrób z pół kilograma miękkiego twarogu, pół opakowania cukru waniliowego, 2 łyżek cukru pudru i 70 gram miękkiego masła.
  3. Roladę polej polewą ponczową albo czekoladą, ozdób ozdobami cukierniczymi i odłóż do lodówki. Smacznego!
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz