NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Osie gniazda i ule Kokosowe ule bez pieczenia nadziewane wspaniałym kremem paryskim
Kokosowe ule bez pieczenia nadziewane wspaniałym kremem paryskim
Przepis Kokosowe ule bez pieczenia nadziewane wspaniałym kremem paryskim
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   16.12.2020

Kokosowe ule bez pieczenia nadziewane wspaniałym kremem paryskim

Szukałam przepisu na kokosowe choinki, ponieważ miałam taką formę. Jednak nieszczęśliwie pękła ona podczas mycia, więc ostatecznie pomysł padł na ule. Proste, smaczne i po prostu cudowne! Napełniłam je kremem paryskim, który ubiłam blenderem, a następnie podgrzałam i odstawiłam do lodówki, by ostygł. :)

Składniki

Masa:

80 g
cukier puder
400 g
kokos
150 g
smleko w proszku
50 ml
smietana do ubijania
1 puszka
smleko skondensowane

Krem:

200 ml
śmietana do ubijania
200 g
czekolada
1 opakowanie
biszkopty
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mieszamy cukier, kokos i mleko w proszku. Zalewamy skondensowanym mlekiem, dodajemy śmietanę (można też dodać mleko, jeśli nie mamy śmietany) i wyrabiamy jednolitą masę, którą wkładamy do lodówki na kilka godzin. Można też przygotować masę wieczorem, a rano dokończyć przepis.
  2. Podgrzewamy śmietanę z czekoladą w kąpieli wodnej. Gdy czekolada się rozpuści, krem odstawiamy i studzimy. Następnie wstawimy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  3. Formę od wewnątrz posypujemy cukrem pudrem i wypełniamy masą, w której drewnianą łyżką lub innym narzędziem robimy otwór na krem.
  4. Wyciskamy krem za pomocą woreczka i przyklejamy biszkopt.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz