NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Kostki wieprzowe w marchewce
Kostki wieprzowe w marchewce
Przepis Kostki wieprzowe w marchewce
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   23.6.2021

Kostki wieprzowe w marchewce

Smaczny obiad gotowy. Mam ugotowane też na jutro i mam nadzieję że nie zjedzą dziś wszystkiego. Dodatki oczywiście zrobię świeże, dzisiaj są klasyczne gotowane ziemniaki okraszone masłem i posypane pietruszką a jutro to będzie ryż jaśminowy. Czy Ty też lubisz mięso z sosem z marchwią? Ja czasami dodaję też groszek, ale dziś z niego zrezygnowałam.

15 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
Składniki
udziec wieprzowy
tłuszcz
sól, pieprz
cebula
wywar/woda
marchew
masło
mąka
sok z cytryny
cukier
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso (czyli udziec) posól, popieprz i podsmaż na tłuszczu.
  2. Wyjmij i w wytopionym tłuszczu podsmaż cebulę aż będzie złocista.
  3. Mięso włóż z powrotem, dodaj trochę wywaru lub wody i duś aż będzie miękkie. 15 minut przed końcem dodaj pokrojoną w plastry marchew. Na łyżkę masła dodaj łyżkę mąki, wymieszaj z tego jasną zasmażkę..
  4. Dodaj do marchwi i zagotuj. Dodaj sok z cytryny i cukier, ewentualnie posól.

Mój blog: Vaření s Tomem

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz