NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Kotlet holenderski
Kotlet holenderski
Przepis Kotlet holenderski
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   12.6.2021

Kotlet holenderski

Pierwsze moje pytanie brzmiało: to tam nie daje się już nic innego tylko mięso i ser? Nie mogłam uwierzyć, że z tych dwóch składników powstanie tak dobre jedzenie, że będziemy po nim oblizywać palce. :) Ważne jest jednak to, że to naprawdę musi odstać w lodówce, aby smaki się dobrze połączyły. Nie zapomnij, że to właśnie jest w tym wszystkim najważniejsze. Nie sól, nie pieprz ani nie czerwona mielona papryka.

Składniki
500 g
mielonego boczku
400 g
startego sera edamskiego
jajko
mąka
bułka tarta
olej do smażenia
Sposób przepisu
Drukuj
  1. 500 g mielonego boczku, 400 g startego sera edamskiego wymieszaj razem i daj na 24 godziny do lodówki.
  2. Jest to naprawdę bardzo ważne, aby zostawić to na te 24 godziny w lodówce. Nie potrzebujemy soli ani pieprzu.
  3. Następnie obtocz w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Smaż aż będą złociste z obu stron. 
  4. Podawaj z klasycznym puree ziemniaczanym lub z sałatką ziemniaczaną.

Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz