NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Kotlet krymski z gotowanymi ziemniakami
Kotlet krymski z gotowanymi ziemniakami
Przepis Kotlet krymski z gotowanymi ziemniakami
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   24.9.2022

Kotlet krymski z gotowanymi ziemniakami

Kotlet krymski z gotowanymi ziemniakami

Składniki

Będziemy potrzebować:

4 plastry
pieczeni wieprzowej
1 słoik
białej kapusty (500g)
4 szt.
jajek
6 ząbków
czosnku
sól i pieprz
mąka według potrzeb

Dodatek:

gotowane ziemniaki z masłem
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso posól i popieprz. Podsmaż krótko na patelni. Odłóż na bok i przygotuj ciasto.
  2. Kapustę wyjmij ze słoika i odciśnij sok. Daj do miski, posól, popieprz i dodaj czosnek. Wymieszaj i zalej roztrzepanymi jajkami.
  3. Wymieszaj i zagęść mąką według potrzeb. Ciasto powinno być gęstsze niż masa na placki ziemniaczane.
  4. Smaż powoli na patelni w większej ilości oleju. Mała rada, dla tych, którzy nie wiedzą w jaki sposób to zrobić - połóż mięso na ręce, posmaruj mieszanką ciasta i ostrożnie przełoż je na olej. Na patelni zaś nałóż na nie górną warstwę mieszanki ciasta za pomocą łyżki.
  5. Podawaj z ziemniakami i warzywami. Pasuje do tego również sos tatarski jeśli ktoś lubi.

Źródło: Vaření a pečení s láskou

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz