NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta jajeczna Kremowa pasta jajeczna
Kremowa pasta jajeczna
Przepis Kremowa pasta jajeczna
NajKasia    ·   20.12.2020

Kremowa pasta jajeczna

Nie wiesz z czym zrobić kanapki dzieciom do szkoły albo sobie do pracy? Wypróbuj tę świetną pastę jajeczną. Z kwaśną śmietaną jej jeszcze nie jadłam. Teraz zrobiłam ją po raz pierwszy i muszę powiedzieć, że masła, które dotychczas dodawałam do pasty jajecznej już nie będę używać. Kwaśna śmietana super wyważy smak a jeszcze do tego zwykła musztarda, to doskonałe połączenie.

Składniki

Będziemy potrzebować:

5 szt.
jajek
200 g
kwaśniej śmietany
2 łyżeczki
musztardy
1 łyżeczka
soli
pieprz
1 szt.
cebula
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przeciśnij przez sitko jak do klasycznej sałatki ziemniaczanej.
  2. Pokrój drobno cebulę i dodaj do jajek.
  3. Dodaj musztardę, dopraw solą i pieprzem a następnie dobrze wymieszaj. Na końcu dodaj śmietanę i pięknie wszystko połącz.
  4. Odstaw do lodówki i podawaj na kanapkach z warzywami. Smacznego.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz