NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Ciasteczka kokosowe Kulki Rafaello z przepisu Danusi
Kulki Rafaello z przepisu Danusi
Kulki Rafaello z przepisu Danusi
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   16.12.2020

Kulki Rafaello z przepisu Danusi

Przepis na kulki Rafaello zna chyba każdy. Przepisów jest chyba z milion. Niektórzy dodają zwykły rum, niektórzy świąteczne wafelki, niektórzy mleko w proszku, niektórzy surowe biało, niektórzy jeszcze coś innego... Spróbuj mojej kombinacji składników, my w domu je uwielbiamy.

35 min.
Przygotowanie
Składniki
240 g
zmielonych biszkoptów dla dzieci
2 opakowanie
białej polewy czekoladowej (zetrzeć na tarce na grubych oczkach)
1 duża tubka
słodzonego mleka skondensowanego
6 łyżek
migdałowego rumu
100 g
masła
całe obrane migdały
wiórki kokosowe do obtoczenia
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Wszystkie składniki wymieszaj a z powstałej masy bierz łyżeczką małe kawałki.
  2. Masą owiń migdał, zrób z tego kulkę i natychmiast obtocz ją w wiórkach kokosowych.
  3. Pozostaw przez cały dzień aby wyschła.
  4. Później przechowuj w zamkniętym pojemniku w chłodnym i ciemnym miejscu.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz