NajPrzepis.pl Sałatki Lekka mizeria ze śmietaną
Lekka mizeria ze śmietaną
Przepis Lekka mizeria ze śmietaną
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   9.8.2021

Lekka mizeria ze śmietaną

Lekka mizeria ze śmietaną. Odpowiednia jako dodatek do dania głównego albo jako lekka kolacja.

Składniki

Będziemy potrzebować:

6 szt.
ogórków
1 szt.
czerwona cebula
4 łyżki
śmietany
koper
sól, pieprz
ocet balsamiczny
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ogórki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Czerwoną cebulę pokrój w półksiężyce i dodaj do pokrojonych ogórków.
  2. Posól i popieprz do smaku i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  3. W drugiej misce wymieszaj śmietanę z posiekanym koprem, dodaj sól i pieprz oraz kilka kropli octu balsamicznego i wymieszaj. Dodaj do ogórków i odstaw na chwilę aby smaki się dobrze połączyły.
  4. Podawaj jako lekką kolację lub jako dodatek do dania głównego. Smacznego!

Źródło: Vk

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz