NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Łopatka wieprzowa z grzybami
Łopatka wieprzowa z grzybami
Przepis Łopatka wieprzowa z grzybami
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   10.8.2022

Łopatka wieprzowa z grzybami

Przygotuj smaczny obiad, który bardzo polubisz. Łopatka wieprzowa z grzybami.

Składniki

Będziemy potrzebować:

500 g
łopatki wieprzowej
200 g
grzybów (miałam mrożone)
1 szt.
cebula
1 pęto
dobrej kiełbasy
1 łyżka
musztardy
1 łyżka
mąki
1 ząbek
czosnku
smalec
sól
pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso pokrój na plastry około 1 cm plastry, posól, popieprz i obtocz w mące.
  2. W garnku rozpuść smalec, plastry mięsa podsmaż krótko z obu stron i wyjmij. W wytopionym tłuszczu podsmaż pokrojoną nw kostkę cebulkę aż będzie złocista, dodaj pokrojoną kiełbasę, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz musztardę i podsmaż.
  3. Mięso włóż z powrotem, dodaj grzyby, podlej wodą do 2/3 mięsa i duś aż będzie miękkie, przez około godzinę. W trakcie duszenia obracaj mięso i jeśli będzie taka potrzeba to podlewaj wodą.
  4. Podawaj np. z ryżem. Smacznego!

Źródło: Vaření s Tomem

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz