NajPrzepis.pl Desery Najlepsze desery Cheesecake Malinowy cheesecake z czekoladą
Malinowy cheesecake z czekoladą
Przepis Malinowy cheesecake z czekoladą
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   29.1.2022

Malinowy cheesecake z czekoladą

Malinowy cheesecake zachwyci Cię swoim pięknym kolorem a jednocześnie połączenie malin i czekolady jest nieśmiertelne.

35 min.
Przygotowanie
60 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

250 g
herbatników maślanych
100 g
masła

Nadzienie:

750 g
delikatnego twarogu
150 g
cukru pudru
200 g
kwaśnej śmietany
3 łyżki (proszku liofilizowanych malin lub)
zmiksowanych mrożonych malin

Polewa:

150 g
gorzkiej czekolady
100 ml
śmietany kremówki
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Herbatniki zmiksuj albo rozgnieć. Dodaj rozpuszczone masło i masę włóż do formy o średnicy 26 cm i piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C.
  2. Nadzienie przygotuj mieszając wszystkie składniki. Wylej na wcześniej podpieczony spód i piecz w temperaturze 160°C przez około 50 minut.
  3. Gotowy cheesecake pozostaw do ostygnięcia i polej mieszanką gorzkiej czekolady połączonej z gorącą śmietaną kremówką. Na koniec pozostaw na noc w lodówce aby stężało.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz