NajPrzepis.pl Miękkie truskawkowe ciasto
Miękkie truskawkowe ciasto
Przepis Miękkie truskawkowe ciasto
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   8.4.2021

Miękkie truskawkowe ciasto

Miękkie truskawkowe ciasto z galaretką.

Składniki

Spód:

8 szt.
jajek
240 g
mąki
180 g
cukru
5 łyżek
oleju
1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia

Do posmarowania:

250 g
miękkiego twarogu
do smaku
cukier puder
100 g
masła

Do dokończenia:

300 g
truskawek
1 opakowanie
czerwonej galaretki
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę. Do żółtek dodaj cukier i miksuj aż osiągniesz jasną masę. Wtedy dodaj olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodaj pianę z białek. Piecz w temperaturze 180 °C.
  2. Masło wymieszaj z cukrem i stopniowo dodawaj twaróg. Wymieszaj aż osiągniesz gładką masę.
  3. Upieczony spód posmaruj twarogiem, ułóż na tym przekrojone na pół truskawki i zalej galaretką przygotowaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Włóż do lodówki do ostygnięcia i podawaj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz