NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Miodowe rurki z kremem karmelowym
Miodowe rurki z kremem karmelowym
Przepis Miodowe rurki z kremem karmelowym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   15.10.2021

Miodowe rurki z kremem karmelowym

Doskonałe delikatne rurki, nadziewane kremem karmelowym. "Do schrupania." Pycha!

Składniki

SKŁADNIKI NA 60 PORCJI:

500 g
mąki
200 g
cukru pudru
3 łyżki
płynnego miodu
1/4 łyżeczki
sody spożywczej
3 szt.
żółtek
100 g
margaryny

Nadzienie:

300 g
cukru kryształ
200 ml
śmietany kremówki
300 ml
mleka
1 op.
budyniu waniliowego
1 op.
cukru waniliowego
300 g
masła
200 g
ciemnej polewy czekoladowej
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ciasto: ze wszystkich składników na rurki wyrób gładkie ciasto, które zawiń w folię spożywczą i pozostaw w lodówce przez około godzinę. Następnie rozwałkuj je na cienki około 2 mm, wykrawaj kółeczka o średnicy 6 cm. Foremki na rurki posmaruj masłem i nawiń na nie wykrojone kółeczka. Piecz w temperaturze 180°C. Od razu po wyjęciu z piekarnika zdejmij je z foremek ponieważ później mogłyby się łamać.
  2. Nadzienie: 300 g cukru kryształ skarmelizuj, zalej śmietaną kremówką i mieszaj dopóki karmel się ie rozpuści Odstaw, mieszaj od czasu do czasu dopóki nie zgęstnieje. Mleko ugotuj z budyniem i cukrem waniliowym oraz cukrem i pozostaw do ostygnięcia.
  3. Masło w temperaturze pokojowej zmiksuj, dodawaj po trochu ostygnięty budyń i karmel. Zmiksuj na gładki krem.
  4. Końcówki rurek zanurz w polewie czekoladowej i pozostaw aby stężała. Nadzienie daj do rękawa cukierniczego i nadziewaj nim przygotowane rurki. Należy to zrobić z wyprzedzeniem aby zmiękły. Smacznego!

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej
kucharki - Blažena Sadovská

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz