Te rogaliki naprawdę mi się udały. Muszę się pochwalić, że gdy wyjęłam je z piekarnika to były tak niewiarygodnie piękne, że aż szkoda było je jeść. Poczęstowałam nimi też gości i bardzo je chwalili. Ciasto jest bardzo kruche, delikatne a z twarogowym nadzieniem są po prostu pyszne. Do ciasta daję i proszek do pieczenia i drożdże. Ciasto jest wtedy o wiele bardziej puszyste. Nadziewałam je twarogiem ale ze zwyczajną domową marmoladą też są smaczne a w razie kryzysu może też być nutella (dla mnie są wtedy ekstremalnie słodkie ale jeśli masz chęć to możesz takie zrobić).
Źródło: Vaření a pečení s radostí
Krótkie video degustacje, którym się nie oprzesz
Wybieraj spośród najlepszych przepisów w jednym miejscu
Najlepsze przepisy video od nas, z którymi będziesz w stanie przygotować jedzenie łatwo i szybko.
Codziennie pomysły na smaczne jedzenie dla całej rodziny