NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Najsmaczniejsza cukinia w sezonie, w doskonałym cieście - nie potrzebujesz do niej żadnych dodatków
Najsmaczniejsza cukinia w sezonie, w doskonałym cieście - nie potrzebujesz do niej żadnych dodatków
Przepis Najsmaczniejsza cukinia w sezonie, w doskonałym cieście - nie potrzebujesz do niej żadnych dodatków
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   3.7.2021

Najsmaczniejsza cukinia w sezonie, w doskonałym cieście - nie potrzebujesz do niej żadnych dodatków

Fantastyczne kółeczka z cukinii, które są hitem tegorocznego lata. Pyszny smak czosnku, cukinia delikatna jak piórko i dressing ze śmietany z koperkiem. Koniecznie spróbuj i Ty.

30 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki

Podstawa:

1 szt.
większa cukinia
5 ząbków
czosnku
do smaku
sól i pieprz

Dressing:

4 łyżki
śmietany
do smaku
koperek
4 ząbki
czosnku
do smaku
sól i pieprz

Ciasto:

2 szt.
jajek
3 łyżki
śmietany
szczypta
soli
4 łyżki
mąki
50 g
startego sera
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Cukinię wymyj, osusz i pokrój w plastry. Posól i popieprz do smaku, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj. Pozostaw na 15 minut.
  2. Śmietanę w misce wymieszaj z posiekanym koperkiem, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj i odstaw na bok.
  3. Przygotuj ciasto - jajka, śmietanę, sól i mąkę wymieszaj rózgą, dodaj tarty ser i wymieszaj. Plastry cukinii obtaczaj w mące a następnie w cieście. Smaż na rozgrzanej patelni aż będą złociste a po usmażeniu połóż je na papierowym ręczniku aby pozbyć się nadmiaru oleju.
  4. Podawaj z koperkowym dressingiem. Smacznego.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz