NajPrzepis.pl Pora dnia Śniadanie Naleśniki z kwaśnej śmietany z kremem twarogowym
Naleśniki z kwaśnej śmietany z kremem twarogowym
Przepis Naleśniki z kwaśnej śmietany z kremem twarogowym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   14.7.2022

Naleśniki z kwaśnej śmietany z kremem twarogowym

Ciasto jest przyjemnie słodkie i bez problemu smaży się na porządnie rozgrzanej patelni. Z pewnością znasz zasadę, że pierwszy naleśnik idzie do kosza. W tym przypadku ta zasada nie obowiązuje. Jeśli dobrze rozgrzejesz patelnię i nalejesz cienką warstwę ciasta, to nie ma szans, aby naleśnik się rozerwał.

15 min.
Przygotowanie
25 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

200 g
kwaśnej śmietany
2 szt.
jajek
2 kubki
(250 ml) mąki
1 kubek
wody gazowanej
5 łyżek
cukru
szczypta
soli
1/2 łyżeczki
cynamonu
1 łyżeczka
skórki z cytryny

Krem twarogowy:

250 g
delikatnego twarogu
1 op.
budyniu waniliowego bez gotowania
2 łyżki
cukru pudru
1 op.
cukru waniliowego
250 ml
mleka
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jajka zmiksuj z kwaśną śmietaną, dodaj cukier i wodę mineralną. W drugiej misce wymieszaj mąkę, szczyptę soli, cynamon i skórkę z cytryny.
  2. Do płynnej mieszanki dodaj sypką mieszankę i porządnie wymieszaj aby uzyskać ciasto bez grudek. Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni z kroplą oleju.
  3. Wszystkie składniki potrzebne na krem daj do jednej miski i mikserem zmiksuj na gęsty krem, którym nadziewaj naleśniki.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz