NajPrzepis.pl Paluchy czosnkowe
Paluchy czosnkowe
Przepis Paluchy czosnkowe
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   21.1.2022

Paluchy czosnkowe

Paluchy czosnkowe, które są świetną przekąską do dobrego filmu. Luksusowy przysmak w stylu włoskiej pizzy. Pyszne!

Składniki

Ciasto:

2 kubki
mąki
6 ząbków
czosnku
1/2 kubka
ciepłej wody
1 łyżeczka
suszonych drożdży
1/2 łyżeczki
pieprzu
1 łyżeczka
cukru
1 łyżeczka
soli

Wierzch:

25 g
masła
6 ząbków
czosnku
2 łyżki
pietruszki
1 kubek
mozzarella
2 łyżka
parmezan
Sposób przepisu
Drukuj
  1. W misce wymieszaj mąkę, wyciśnięty czosnek, pieprz i sól. Dodaj zaczyn - do ciepłej wody dodaj suszone drożdże i cukier. Dokładnie wyrób gładkie ciasto, które pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (około 45 minut).
  2. Masło rozpuść, dodaj wyciśnięty czosnek i wymieszaj. Dodaj drobno pokrojoną pietruszkę i wymieszaj.
  3. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na wymaganą grubość (około 3 mm) i nałóż maślaną mieszankę. Posyp tartą mozzarellą i zupełnie na końcu parmezanem.
  4. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 7 minut. Upieczone ciasto pokrój na paseczki i podawaj. Smacznego!

Źródło: Coolinarika

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz