NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Paprykowy kurczak
Paprykowy kurczak
Przepis Paprykowy kurczak
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   3.8.2022

Paprykowy kurczak

Proste, szybkie a przede wszystkim smaczne danie. A Ty co dziś robisz na obiad?

Składniki

Będziemy potrzebować:

cebula
piersi z kurczaka
sól
czerwona mielona papryka
pieprz
wywar drobiowy / woda
bulion drobiowy
mąka do zagęszczenia
śmietana do gotowania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Podsmaż na cebuli pokrojone mięso z kurczaka, posyp słodką czerwoną papryką i zalej wywarem drobiowym albo wodą.
  2. Gotuj dopóki mięso nie będzie miękkie, popieprz, posól, dodaj bulion drobiowy a na koniec zagęść zasmażką (mąka + woda), wyłącz i dolej śmietany, aby sos był bardziej delikatny.
  3. Podawaj z ryżem lub z gotowanymi ziemniakami. Smacznego!

Źródło: Vaření a pečení s radostí

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz