NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta jajeczna Pasta jajeczna z cebulką
Pasta jajeczna z cebulką
Przepis Pasta jajeczna z cebulką
NajKasia    ·   20.12.2020

Pasta jajeczna z cebulką

Bardzo lubiana pasta jajeczna. Dodaje się do niej drobno posiekaną cebulkę, musztardę i kwaśną śmietanę, która nadaje paście jeszcze lepszy, łagodniejszy smak...

Składniki

Będziemy potrzebować:

8 szt.
jajek
3 łyżki
kwaśnej śmietany
3 łyżeczki
majonezu
1 łyżeczki
musztardy
1 łyżka
masła
1 szt.
cebula
sól
pieprz
pietruszka/szczypiorek
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jajka ugotuj na twardo. Po ugotowaniu rozgnieć w misce widelcem na małe kawałeczki.
  2. Pokrój drobno cebulkę i dodaj do jajek. Dodaj masło, kwaśną śmietanę, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Daj do lodówki na co najmniej 4 godziny, aby smaki dobrze się połączyły.
  3. Następnie dodaj posiekaną świeżą pietruszkę lub szczypiorek i podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego!

Źródło: Nosalty

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz