NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta jajeczna Pasta jajeczna z sardelami i kaparami
Pasta jajeczna z sardelami i kaparami
Przepis Pasta jajeczna z sardelami i kaparami
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   5.1.2021

Pasta jajeczna z sardelami i kaparami

Pasta jajeczna z sardelami i kaparami. Najlepiej smakuje podawana na świeżym pieczywie.

20 min.
Przygotowanie
7 min.
Gotowanie
Składniki
200 g
niearomatyzowanego serka śmietankowego do smarowania
100 g
serek kanapkowy (np. Twój Smak z Piątnicy)
2 łyżki
majonez
2 łyżeczki
musztarda Dijon
100 g
sardele (koreczki) z kaparami w oleju
3 szt.
cebula dymka (tylko część biała)
pęczek
szczypiorek
5 szt.
jajka na twardo
sól (do smaku) i pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. W misce wymieszaj serek do smarowania, serek kanapkowy, musztardę i majonez.
  2. Dodaj drobno pokrojone sardele i cebulkę, posiekany szczypiorek i jajka starte na dużych oczkach.
  3. Dodaj pieprz i sól do smaku. Pozostaw całość w lodówce do schłodzenia i podawaj ze świeżym pieczywem.

 

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz