NajPrzepis.pl Desery Kołacze Sernik Perfekcyjne połączenie ciasta brownies i kremu cheesecake z malinami
Perfekcyjne połączenie ciasta brownies i kremu cheesecake z malinami
Przepis Perfekcyjne połączenie ciasta brownies i kremu cheesecake z malinami
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   4.11.2021

Perfekcyjne połączenie ciasta brownies i kremu cheesecake z malinami

Prosty u smaczny deser w twarogowym nadzieniem i świeżymi malinami. Sprawi przyjemność każdemu miłośnikowi słodyczy.

35 min.
Przygotowanie
40 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

150 g
masła
150 g
gorzkiej czekolady
3 szt.
jajek
200 g
cukru pudru
135 g
mąki
1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia
szczypta
soli

Krem twarogowy:

500 g
delikatnego twarogu
100 g
cukru pudru
1 op.
cukru waniliowego
2 szt.
jajek
100 ml
śmietany kremówki

Na wierzch:

125 g
malin
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ciasto:
    Zagrzej piekarnik do temperatury 175 °C. Przygotuj formę o wymiarach około 20 x 20 cm. Dno wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Masło pokrój na kawałki i daj do garnka, dodaj czekoladę połamaną na kosteczki i stale mieszając rozpuść na małym ogniu. Zdejmij z ognia.
  3. W oddzielnej misce zmiksuj jajka i cukier. Dodaj do nich rozpuszczoną czekoladę oraz masło i wymieszaj do osiągnięcia gładkiej konsystencji. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą i wyrób gładkie ciasto.
  4. Krem:
    Twaróg daj do miski, dodaj cukier, cukier waniliowy oraz jajka. Miksuj dopóki składniki się nie połączą, potem dodaj śmietanę i ubijaj przez około  2 minuty.
  5. Na dno formy daj korpus a na wierzch daj mieszanke twarogową. Cienkim końcem drewnianej łyżki zrób w obu masach kilka "ósemek" aby się lekko wymieszały (aby ciasto po pokrojeniu pięknie wyglądało).
  6. Włóż do piekarnika i piecz przez około 35 - 40 minut, dopóki warstwa twarogowa nie stężeje. Podczas pieczenia po około 15 minutach ułóż na cieście maliny.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz