NajPrzepis.pl Mięso Mięso wołowe Pieczone klopsiki z wędzonym mięsem z jednego naczynia żaroodpornego
Pieczone klopsiki z wędzonym mięsem z jednego naczynia żaroodpornego
Przepis Pieczone klopsiki z wędzonym mięsem z jednego naczynia żaroodpornego
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   19.9.2021

Pieczone klopsiki z wędzonym mięsem z jednego naczynia żaroodpornego

Szybki i smaczny obiad. Teraz, gdy jest jeszcze ładna złota jesień chętnie sięgam po przepisy, których nie trzeba długo przygotowywać. Wolę spędzać czas z dziećmi albo w ogrodzie.

35 min.
Przygotowanie
25 min.
Gotowanie
Składniki

Klopsiki mięsne:

500 g (wieprzowego i wołowego)
mięsa mielonego
1 szt.
jajko
1 łyżeczka
mielonej słodkiej papryki
50 ml
mleka
do smaku
sól
do smaku
pieprz czarny

Ponadto potrzebujemy:

300 g
wędzonego mięsa
2 szt.
czerwonej cebuli
garść
pietruszki
2 łyżki
oleju
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, przyprawami i mlekiem. Odstaw na pół godziny.
  2. Mięso wędzone, obraną cebulę i pietruszkę pokrój w kostkę. Włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
  3. Z masy mięsnej uformuj klopsiki i włóż je do naczynia żaroodpornego na wędzonkę z cebulką. Piecz aż klopsiki będą złociste. Podawaj na przykład z pieczonymi ziemniaczkami lub z sałatą.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz