NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta serowa Pasta twarogowa Pikantna pasta twarogowa
Pikantna pasta twarogowa
Przepis Pikantna pasta twarogowa
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   2.1.2021

Pikantna pasta twarogowa

Prosta i smaczna pasta na chrupiącą bagietkę. Jeśli już masz składniki w lodówce, pora na przygotowanie.

Składniki
400 g
twaróg TEMAR (ser ołomuniecki)
½ szt.
czerwona cebula
1 szt.
cebula dymka ze szczypiorkiem
2 ząbki
czosnek
1/2 łyżeczki
papryka słodka mielona
2 łyżeczki
mielony kminek
do smaku
pieprz, ew. sól
4-5 łyżek
jasne piwo
1 szt.
papryczka Chilli wiśniowa/czereśniowa lub papryczka chili
250 g
serek śmietankowy
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Zetrzyj twarożki na dużych oczkach tarki.
  2. Drobno posiekaj czerwoną cebulę, cebulę dymkę i ostrą papryczkę. Przeciśnij czosnek przez praskę. Dodaj składniki do twarogów.
  3. Dodaj pieprz, kminek, pieprz, piwo i wymieszaj. Na koniec wmieszaj serek śmietankowy.
  4. Pozostaw w lodówce na 24 godziny w zamkniętym pojemniku, aby serek dojrzał.
  5. Podawaj ze świeżym pieczywem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz