NajPrzepis.pl Knedliki ze starego pieczywa z pietruszką i oregano
Knedliki ze starego pieczywa z pietruszką i oregano
Przepis Knedliki ze starego pieczywa z pietruszką i oregano
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   13.9.2022

Knedliki ze starego pieczywa z pietruszką i oregano

Doskonały dodatek - knedliki ze starego pieczywa. Do sosu i mięsa są naprawdę świetne.

35 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki

Będziemy potrzebować:

500 g
starego pieczywa
2 szt.
jajek
3 szt.
cebuli
4 plastry
szynki lub boczku
mleko według potrzeb
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
oregano
pietruszka
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Stare pieczywo pokrój w małą kostkę, dodaj posiekaną pietruszkę i oregano.
  2. Na oleju podsmaż cebulę, dodaj pokrojoną szynkę lub boczek. Podsmażony boczek z cebulą dodaj do pieczywa z pietruszką i oregano, dodaj jajka roztrzepane widelcem i wymieszaj.
  3. Dodaj szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz. Według potrzeb dolej mleka (otrzymasz lepiącą się masę). Odstaw na 15-20 minut.
  4. Przygotuj folię spożywczą, do której będziesz pakować przygotowaną masę. Folię zamknij dokładnie z obu stron i gotuj przez około 20 minut w osolonej wodzie. Te knedliki możesz również przechowywać w zamrażarce przed gotowaniem. Przed użyciem je rozmroź i gotuj we wrzącej wodzie.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz