NajPrzepis.pl Mięso Mięso z królika "Rybna"sałatka z królika
"Rybna"sałatka z królika
Przepis "Rybna"sałatka z królika
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   9.1.2022

"Rybna"sałatka z królika

Znów po jakimś czasie naszła mnie chęć na tę fałszywą sałatkę rybną. "Ferda", jak go roboczo nazywałam, był wielkim samcem, więc był go pełen garnek a ostatecznie sałatkę mieszałam w wielkiej misce na ciasto. Ciekawe czym to się skończy? Chyba będę musiała robić tę sałatkę ze strusia... :D

15 min.
Przygotowanie
15 min.
Gotowanie
Składniki
1 szt.
cały wypatroszony królik bez głowy
3 szt.
cebula (pokrojona na cienkie paski)
3 szt.
listków laurowych
10 ziaren
pieprzu
5 ziaren
ziela angielskiego
1 czubata łyżeczka
soli
0,5 l
octu
1 l
wody
1 sklenička
Moravanky
asi 2 lžičky
hořčice
majonéza a tatarská omáčka dle chuti
sůl, cukr a mletý pepř na dochucení
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Maso uvaříme ve vodě s octem a kořením (já vařím v papiňáku asi 3/4 hodiny a pak nechám dojít) a poté necháme v chladnější místnosti odležet i s nálevem cca 8 hodin.
  2. Pak maso vyjmeme, odkostíme a necháme větší kousky, aby se při míchání úplně nerozpadlo.
  3. Přidáme cibuli, pokrájenou zeleninu, hořčici, majonézu a tatarku a dochutíme.
  4. Tuhle pochoutku lze vyčarovat i z kuřecích stehen bez kůže, ty se ale vaří o něco kratší dobu.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz