NajPrzepis.pl Rogaliki nadziewane szynką i serem
Rogaliki nadziewane szynką i serem
Przepis Rogaliki nadziewane szynką i serem
NajKasia    ·   8.3.2021

Rogaliki nadziewane szynką i serem

Rogaliki nadziewane szynką i serem

Składniki

Ciasto:

600 g
mąki
1 op.
proszku do pieczenia
1 łyżeczka
soli
100 ml
oleju
250 g
kwaśnej śmietany
200 ml
mleka
1 op.
suszonych drożdży
1 łyżka
cukru
jajko do posmarowania

Nadzienie:

szynka, ser
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ze wszystkich składników wyrób gładkie ciasto.
  2. Posyp je mąką, przykryj ściereczką i pozostaw na około 1,5 godziny w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
  3. Wyrośnięte ciasto podziel na 4 części. Każdą z części rozwałkuj na koło, które potem radełkiem do ciasta pokrój na 8 części. Na każdą część daj trochę szynki i sera i zawiń aby uzyskać rogalik.
  4. Rogaliki połóż na blaszce i pozostaw jeszcze na pół godzinki do wyrośnięcia. Następnie posmaruj roztrzepanym jajkiem i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 °C.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz