NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Ciasteczka budyniowe Różowe kruche ciasteczka z budyniowego proszku
Różowe kruche ciasteczka z budyniowego proszku
Przepis Różowe kruche ciasteczka z budyniowego proszku
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   1.12.2021

Różowe kruche ciasteczka z budyniowego proszku

Pyszne kruche ciasteczka z truskawkowym budyniem w proszku, po których potocznie mówić, wszyscy padną na kolana. Sklejałam je marmoladą a wierzch ozdobiłam czekoladą, którą zabarwiłam różowym barwnikiem spożywczym.

45 min.
Przygotowanie
7 min.
Gotowanie
Składniki
300 g
mąki
2 szt.
jajek
150 g
cukru pudru
4 op.
budyniu truskawkowego
175 g
margaryny
1/4 małego op.
proszku do pieczenia

Polewa:

biała czekolada
różowy barwnik spożywczy
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Przygotuj ciasto - wymieszaj wszystkie potrzebne składniki i zrób kulkę, którą zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
  2. Potem wyjmij ciasto i rozwałkuj je. Wykrawaj serduszka, które uóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i upiecz.
  3. Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 7 minut - obserwuj.
  4. Następnie sklej marmoladą i połowę zamocz w białej czekoladzie, którą zabarw różowym barwnikiem spożywczym.
  5. Niektóre tylko posyp cukrem pudrem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz